Ажда Чаушева - феята на Добротата 

Дъщерята на Мустафа Чаушев се е отдала на благотворителни каузи и дарява надежди

 

Сега красивата бургазлийка с добро сърце  събира средства за учителя Милен Зайков, който спешно се нуждае от трансплантация на бъбрек

 

 

Името й означава „капка роса”. А тя наистина е такава- красива, нежна, добра. Тя е капка надежда за всеки, който се нуждае от помощ. От няколко години Ажда Чаушева се занимава с благотворителност. Организира всякакви събития,  от базари до концерти,  с една единствена цел- да помогне на всеки, който има нужда от средства за лечение.

 

 Идеята да  прави доброта и да подава ръка дошла преди две години. Тогава я заразил ентусиазма на няколко момичета, които подготвяли благотворителни инициативи, за да помогнат на учителката Надежда Райкова. Веднага след това Ажда се захваща да прави добро, да помага, без да търси каквато и да е отплата.

 

Завършила е музикалното училище”Панчо Владигеров” в Бургас, с контрабас. След това продължава образованието си в Нов Български Университет, София, специалност- пиар.  И смята, че и музиката, и пиарът й помагат много, за да може да подготвя благотворителни инициативи. „Това, че познавам много колеги, които могат да участват в концертите ми дава увереност, че мога да разчитам на тях. Това, че придобих умения как да презентирам една кауза, пък ми дава другата увереност, че няма да се провали това, с което съм се захванала”.- признава Ажда за вестник „Фактор”.

 

Тя  е дъщеря на известния изпълнител Мустафа Чаушев. Но предпочита да гради сама кариера и на сцената, и в областта на пиара. „Името понякога помага, понякога пречи. Аз искам обаче да не „светя” с отразената светлина на баща ми. Искам сама да си извървя пътя, така както аз умея и мога.”- казва още Ажда.

 

 Била е част от благотворителните каузи за 6-годишния Ради. Но се гордее с най-успешната мисия, с тази на Кирил Малчев, за който са събраните средствата за трансплантация на бъбрек.

 

 „Независимо, че думата”благотворителност” малко девалвира в наши дни, аз имам надежда, че хората са отворени за добротата и имат желание да помагат. Благодаря на всички, които се отзовават с отворени сърца.”

 

Сега Ажда Чаушева  прави благотворителна кампания за учителя Милен Зайков. По-голяма част от събраните средства, са пренасочени от средствата, които са били събрани за малката Натали.

 

В момента върви благотворителен търг във Фейсбук и паралелно с това тече подготовката за концерта „Надежда за Милен”.  Участие за него вече са заявили Мустафа Чаушев, талантливият Георги Дюлгеров, поп-фолк  певицата Вероника, Преслава Минасян, балетна формация „Дюн”, Габриела Желязкова и Християна Рандева,  с вокален педагог Галя Ичеренска, квартет цигулки, Захари чернев, вокалисти от „Сезони”, вокална формация „Точно време”, вокална формация „Морски пясъчинки”,  Детска фолклорна формация „Шарени гайтани”,  „Талантино” и още много изпълнители, които  прегръщат безусловно каузата.

 

 „Концертът ще бъде на  22 март,  точно когато посрещаме Първа пролет, когато посрещаме Надеждата. Датата не е избрана случайно. А концертът ще бъде пъстър, шарен, такава каквато е пролетта.”- казва Ажда.

 

Преди събитието, което ще е от 18:00 часа в клуба на ДНА, ще има благотворителен базар за набиране на средства за Милен Зайков.

 

 „Искам да изкажа специални благодарности на Румяна Емануилиду, която с толкова жар и отдаденост се включва в кампанията, на Атанасия Петрова. Без тези две дами, които ми оказват всякаква помощ и подкрепа, аз не бих се справила толкова добре.”- казва Ажда Чаушева и е благодарна за това, че може да реализира целите си.

 

Всъщност тя има още цели, към които се е устремила. Едната е да издаде в скоро време стихосбирка с работно заглавие „Колко души си поделят любовта”, а другата е да организира благотворителни инициативни за животни. Вярва, че и с това ще успее, защото  знае, че всичко се случва в точния момент, на точното място.

 

За тези, които искат да научат повече за благотворитенланата инициатива за Милен Зайков и да помогнат:

 

 Милен Зайков, работещ като психолог в ОУ "Антон Страшимиров",  село Дебелт. През август 2017, след прекарана тежка уроинфекция, бъбрекът на Милен намалява драстично функцията си, животът му е в опасност и спешно е включен отново на хемодиализа. За да може да води нормален начин на живот, да бъде до децата си, да ги гледа как растат и да го познават когато пораснат, той отново се нуждае от бъбречна трансплантация.


Начини, които може да помогнете на Милен:

1. Чрез паричен превод по дарителска банкова сметка:

BG82BPBI79314046064701
BIC:BPBIBGSF

Милен Маргаритов Зайков

 

2. Да се включите в благотворителния фейсбук търг „Надежда за Милен”.

 

3. Да се насладите на прекрасните изпълнения на родните бг звезди и бургаски таланти, на концерта, който ще се състои на 22 март от 18:00 часа в ДНА.

 

„Всяка капка човечност, дава надежда за Милен”- казва Ажда Чаушева и благодари на всеки, който се е включил или ще го направи в скоро време в помощ за Милен Зайков.

 

в. Фактор, бр. 792, 09 - 15. 03. 2018
Видяна: 1185


« Назад към всички новиниНаши партньори