Тереза Тошкина: Езикови Школи ТИТ дават бъдеще на децатаЗа 25 години при нас учиха вече дипломирани лекари, юристи и преподаватели по цял свят

 

ТИТ въвеждат за първи път в Бургас интерактивно обучение по чужди езици

 

Тереза Тошкина е възпитаничка на Английската гимназия в град Бургас. Продължава образованието си със специалност "Английска филология" в редовна форма на обучение. Споделя мнението на преподавателите си, че задочно завършил филолог е като задочно завършил хирург - такъв няма! Тереза Тошкина е директор на Езикови Школи „ТИТ”, които вече 25 години предлагат подготовка по английски и други чужди езици на различни нива за всички възрасти. От две години екипът на образователния център въвежда интерактивно изучаване на чужд език в подобрена среда за деца, които имат големи амбиции за бъдещето или ще кандидатстват в чужбина. Преподавателите в ТИТ фокусират вниманието си върху индивидуалните езикови нужди на всеки един курсист независимо от възрастта и първоначалната му подготовка.

  

Започни учебната година в Езикови Школи ТИТ /тел. 0887 620 261/

-          Г-жо Тошкина, езикови школи ТИТ отбелязват 25 годишен юбилей и отново по това време на годината изпращате нов випуск успешно завършили ученици. Колко деца преминаха през Вашата система за чуждоезиково обучение през тези 25 години?

 

-          Тази година езикови школи ТИТ наистина отбелязват 25 - годишен юбилей. Много бързо минава времето и страшно много ученици, деца и възрастни хора са преминали обучение по различни чужди езици при нас през тези години. Нашата школа е оторизирана  от Британския съвет да провежда подготовка за международни изпити и това е една от причините много родители да ни предпочитат за работа с деца. Преди много време изгубих броя на нашите възпитаници. Спрях да ги броя след като стигнаха 10 000. Но броят им не е толкова важен колкото удовлетворението, че всеки един от тях се реализира успешно в живота. Днес наши ученици са пилоти, юристи, лекари и преподаватели в престижни университети по цял свят. Тази седмица връчихме международни сертификати от изпити по английски език за степени Advanced, Firstи IELTSна нови 26 възпитаници от различни възрасти в гимназиален курс.

 

Започни учебната година в Езикови Школи ТИТ /тел. 0887 620 261/

 

-          С какво предимство са учениците, които притежават този сертификат?

 

-          На първо място международните сертификати им дават възможност да кандидатстват в елитни западноевропейски университети и много от тях кандидатстват в чужбина. Някои от тези деца вече са приети в САЩ, Канада, Англия, Холандия и много други места. Международните сертификати са първата крачка за кандидатстване в международни компании за каквато и да е длъжност, защото английският е задължителен.

 

-          От 25 години провеждате чуждоезиково обучение. Разкажете ни за новото интерактивно обучение, което въвеждате от две години в езикови школи ТИТ. С какво е по различно то от познатите методики?

 

-          На всички трябва да е ясно, че днешните деца имат различно възприятие, въображение и възможности за научаване на чужд език за разлика от нас и от техните родители. Ние трябва да отговорим на тези техните изисквания и да бъдем в крак с времето, в което живеем. Аз наблюдавам промяната в развитието на децата от първия ден, в който започнах да преподавам английски език. През тези 25 години най-осезаемата промяна е спада на възрастовата граница през този период. Преди години обучението на чужд език започваше в 5 – 6 клас, а сега децата започват подготовка от първи клас. От там падна и възрастовата граница за полагане на изпитите. Преди международни сертификати се покриваха най-рано през 12 клас. Сега децата ги покриват през 8, 9 или 10 клас. Литературата за обучение се променя на всеки 3 до 4 години, за да бъде актуална по настоящи теми и тенденции. Навлизат и нови технологии, които имат съпътстващ и развлекателен характер в обучението. Това е причината и ние от Езикови Школи ТИТ да въведем ново интерактивно обучение по английски език за част от нашите възпитаници. Обучението се извършва в подобрена среда и дава много добри резултати.

 

-          Предлагат се различни варианти за научаването на чужд език, каква е системата на обучение в ТИТ?

 

 

-          Образователният процес за всички нива и възрасти се основава на Общата Европейска Езикова Рамка. Нашата школа е привлекателна за все повече деца, защото методиката ни на обучение се оказа печеливша за тях, след като успешно са взели международни сертификати. Ежегодно въвеждаме нови и нетрадиционни методи на работа и по този начин съчетаваме ефективното обучение със създаването на мотивация и интерес към учебния процес в децата.

 

-           Къде се провеждат курсовете по чужди езици?

 

-          Езикови школи "ТИТ" съществуват от 25 години с филиали в Пазарджик и Бургас. В Бургас работим основно в централния офис, намиращ се на улица „Александровска” 16, имаме филиал и в ОУ „Елин Пелин” в к-с „Меден рудник”. Обучението е структурирано на база възрастови групи, ниво на владеене на езика, като предлагаме както обучение по английски, испански и руски.

 

-          Разкажете за някои от успехите на вашите курсисти?

 

-          Имаме стотици наши ученици, които са студенти в различни държави по цял свят - в повечето европейски страни, както и в Япония, Корея, САЩ, Канада. Много от тях са вече реализирани хора. Имаме курсисти, които са преподаватели в университети у нас и в чужбина. Най-хубавото в тази ситуация е фактът, че Езикови Школи "ТИТ" стават част от живота на хората. Ние не сме сама една институция, в която идваш, учиш, ставаш и си тръгваш. Всички тук сме изключително емоционално обвързани помежду си и това е магията на моята работа. Аз и целият ми екип сме първо приятели с всички наши курсисти, а след това сме и техни учители и възпитатели. Всички ние се отнасяме с огромно старание, много любов и уважение към всеки един наш клиент.

 

-          В такъв случай сигурно поддържате връзка с бившите си курсисти?

 

-           Да, категорично. Това може да се види от фейсбук профила ни, където наши курсисти постоянно споделят информация с нас и помежду си. Когато се върнат от чужбина винаги ни търсят и посещават в офиса. Посещават и различните събития, които организираме. Това поддържа огъня да гори постоянно.

 

-          Достъпно ли е чуждоезиковото обучение и какво е предимството ви пред останалите школи в града?

 

-          По отношение на заплащането, нашите цени са много разумни и това, в съчетание с всички дотук споменати позитиви, е една от причините да имаме огромен брой курсисти. Конкуренцията в Бургас е колосална. В съседната сграда има езикова школа, на стотина метра - още една. Градът е пълен с такива центрове. Едната причина е голямото търсене на подобна услуга. Начинът, по който ние оцеляваме на пазара, е изключителното качество на работа. Компромиси не правим. За 25 години съм се научила, че няма вечни клиенти, има доволни клиенти. Целият екип се старае да удовлетворява желанията на курсистите, естествено това е съобразено с изискванията в школата. Дисциплината е много важна. Имаме правилник, който държим да се спазва. Така или иначе, клиентът винаги е прав. Стремим се да удовлетворяваме неговите очаквания както за обучението, така и за последващата му реализация. 

 

-           Голяма част от курсистите ви са тийнейджъри. Как се справяте с техните капризи в тази трудна възраст?

 

-           Занимавам се с тази работа над 25 години и никога не съм изпитвала затруднение да комуникирам с млади хора. Ако някога курсистите ми бяха близо до моята възраст, то сега нещата са много по-различни. Въпреки това успявам да намеря общ език с децата, да остана приятел с тях. Всъщност в дъното на всичко стои уважението. Те знаят, че аз се отнасям с необходимото уважение и очаквам същото от тях. Проблеми с дисциплината нямаме, което учудва много от родителите. Мисля, че всеки човек, независимо на каква възраст е, когато е достатъчно възпитан и интелигентен, и се отнасяш добре към него, няма причина да не ти отвърне на вниманието с внимание. 
 
Видяна: 133


« Назад към всички новиниНаши партньори