Поморие стана част от Европейската седмица на спорта #BeActive 

Чрез открити уроци по хандбал и борба днес Поморие стана част от Европейската седмица на спорта #BeActive, чийто национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта. Като специални гости на събитието в града пристигнаха Айлин Дахилова – Василева - началник на кабинета на министър Кралев и световната шампионка Станка Златева. Малко преди официалния старт на уроците, кметът Иван Алексиев посрещна гостите в кабинета си, разказвайки им повече за местните спортни клубове.

 

Откритият урок по хандбал се проведе на многофункционалната спортна площадка със съдействието на преподавателите от СУ „Иван Вазов” Поморие и треньорите от Общински хандбален клуб „Поморие” – Александра Василева, Красимира Каръкова и Петя Митева. Повече от 70 ученици се включиха активно в играта и стриктно изпълняваха указанията на опитните хандбалисти.

 

Всяко дете имаше възможност да се включи и в последвалия открит урок по борба, който изнесе лично легендарната Станка Златева в спортен комплекс „Поморие”. С помощта на Георги Вражев – треньор на поморийския клуб „Спартак” тя загря младите състезатели и им демонстрира няколко ключови техники на тепиха.

 

 

Спортът е здраве, сила, талант, разум и дисциплина. Дори и да не станем големи спортисти, спортът ще ни научи на много неща и ще ни помогне да стоим по-добре в обществото. Затова, деца, нека да спортуваме по-често и да бъдем активни! Това каза световната шампионка, в края на атрактивната си тренировка.

 

Като благодарност за приноса в развитието на спорта, кметът Иван Алексиев връчи на Станка Златева специален плакет от Община Поморие. Плакет за Министерството на младежта и спорта бе връчен и на началника на кабинета Айлин Дахилова – Василева. Тя сподели, че се чувства изключително заредена от мероприятието и поднесе своите поздрави за организацията.

 

За вложеното в откритите уроци старание и ентусиазъм учениците от СУ „Иван Вазов” Поморие получиха тениски, шапки и топки, осигурени от Министерството на младежта и спорта и от Община Поморие.
Видяна: 107


« Назад към всички новиниНаши партньори