Неделното училище в Созопол отвори вратиВ Созопол тържествено бе открита учебната година на православното неделно училище при храм „Св. вмчк Георги Победоносец”.

 

     За втори път неделното училище в Созопол отвори врати за малки и големи деца, чиито родители желаят децата им да получат основни знания за православието и за духовната сила на христовата вяра. Родители и деца присъстваха на водосвет за здраве и успех, отслужен от отец Димитър, с който бе поставено началото на новата учебна година на неделното училище. Църковното Настоятелство се бе постарало да организира истински празник за малчуганите, някои от които за първи път ще посещават заниманията на неделното училище.

 

     Целта на училището е да бъде помощник на родителите в духовното възпитание на децата, а те от своя страна да се запознаят с православната вяра, да се учат на християнски добродетели и любов към Бога и ближните, да намерят простор за изява на способностите си, да открият нови приятели. 

 

    Заниманията по Православното образование преминават под формата на драматизации по библейски текстове, песнопения, поетични рецитали, както и приложни дейности – моделиране, конструиране, апликации. Заниманията се провеждат всяка неделя от 14.00 часа под ръководството на богослова Атанасия Петрова в помещение към храма.

 

      Неделното училище в Созопол бе открито на 25.03.2018 г., Благовещение с благословението на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий .

 

 
Видяна: 74


« Назад към всички новиниНаши партньори