Созопол се гордее: Петър Драганов спечели важна победа      Талантливият созополчанин, който е вицешампион категорията си за миналата година, отново направи фурор и впечатли любителите на бокса със страхотна игра по време на Националната боксова лига 2018, която се проведе минялия уикенд в Бургас.

 

    След убедителната победа на Кубрат Пулев, боксът набра изключителна популярност и Созопол може да се гордее, че принос затова има и созополчанинът Петър Драганов.

 

 

   Той уверено излезе на ринга в бургаската зала „Младост” срещу конкурента си в кат. до 69 кг. Роберт Чамасянян.С отлична физическа подготовка и с изключителна техничност Петър Драганов още в началото на боксовия мач показа, какъв ще бъде изхода. Бързите и точни удари на нашето момче блокираха на няколко пъти не по-малко решения на победа съперник. Почти равностойни на моменти, двамата показаха красив бокс и накараха зрителите да затаят дъх. Петър Драганов запази превъзходството си на ринга през цялото време, а точните му удари не дадоха шанс на противника му. Мачът завърши с убедителна победа за Петър Драганов и му даде зелена светлина за финалния кръг на Националната боксова лига 2018, който ще се проведе в средата на декември в столицата. Там ще стане ясно и кой ще грабне шампионската титла в съответната категория. Към момента Петър Драганов е записал две убедителни победи в двата кръга от Националната боксова лига и има реален шанс за втори път да стане абсолютен щампион в категорията си.

 

     Националната боксова лига е сравнително нов спортен формат на Българската федерация по бокс като целта е  да осигури повече качествени срещи на най-добрите ни боксьори и да популяризира бокса в страната. Това са двубои на най- добрите сред боксовия роден елит.

 

     Петър Драганов участва във втория кръг от Националната боксова лига в Бургас като част от отбора на Лъвовете. Отборът на „Лъвовете“, воден от националния треньор Жоел-Солер Арате, спечели втора победа в Националната боксова лига Ефбет. В бургаската зала „Младост“тимът постигна 5 победи срещу 4 за „Багатурите“ с наставник Александър Александров. „Лъвовете“ постигнаха същия резултат и в първия кръг в Плевен през юни, като победиха с 5-4 „Хановете“.

 

     След отличното си представяне в Бургас Петър Драганов продължава своята подготовка за решителния финален кръг под ръководството на наставника си Борислав Бояджиев.

 
Видяна: 97


« Назад към всички новиниНаши партньори