Ротарианци от „Приморие” ще обменят опит с клубове в ГерманияПреди седмица приключи визитата на  Ротари клуб „Бургас - Приморие” в Мюнхен. Пътуването до столицата на Бавария е първата стъпка на бургаските ротарианци  за съвместен обмен на идеи с приятели от Германия. Като немски възпитаник президентът на клуба Иван Гаврилов от години поддържа връзки с различни общности в Мюнхен и други градове, което допринася за контактът с местните ротарианци. Според Теодор Илиев активен член на Ротари клуб „Бургас -Приморие” темите, които вълнуват хората в баварската столица не са по-различни от тези, които засягат обществеността в Бургас. Разбира се, много често в Германия нещата изглеждат малко по-лесно изпълними и възможни да се случат. По време на визитата си бургаските ротарианци посещават завода на най-големия производител на прикачена техника в Европа и инвеститор в Бургас – фирма „Майлер“различни забележителности, катедрали, както и  стара пивоварна, която пази традициите в производството на старо немско пиво. Един от най-значимите приноси на Ротари клубовете в Бургас е проектът им за осигуряване на техника на стойност 23 300 USD за нашия град, която включва преносим доплер от най- висок технологичен клас и ЕКГ апарат.

 

 

   

 

 

С получената апаратура и помощта на лекари доброволци, ще бъде направена и кампания за безплатни прегледи. Според Иван Гаврилов президент на Ротари клуб „Бургас -Приморие” огромен интерес предизвиква и проектът „Десетте Бургаски извора”, койтоосигурява информация и възможност за безопасно използване на питейните водоизточници от населението на територията
на Бургаска област, както и популяризиране на неизвестни сред широкия кръг от населението източници на води с добри и полезни показатели за питейни цели. През следващата година Ротари клуб „Бургас - Приморие” ще продължи да развива своята  дейност за подобряване на средата  в общността и региона.

 

faktorbg.com
Видяна: 123


« Назад към всички новиниНаши партньори