Стефан Колев: Проектираме и строим многофункционални сгради за един модерен живот-      Г-н Колев, започна строителството на новата Ви сграда в к-с „Изгрев”, представете архитектурната концепция на комплекс „Еделвайс”?

 

-      Основната идея, заложена в концепция за създаването на „Еделвайс”, е желанието да създадем жилищна сграда и търговски център с всичко необходимо в нея за нормалния живот на едно младо семейство. Сградата е проектирана така, че да осигури комфорт и уют на хората в нея. Мястото, на което ще се намира е много комуникативно, което предполага и известен шум, но разположението на жилищните единици и материалите, които поръчахме точно за тази сграда гарантират много ниски нива на шум. Планирали сме паркомясто за всеки апартамент и допълнителни места за търговския център и пред детската градина, която ще направим в едно от партерните помещения на сградата.

 

-      Какви са особеностите на сградата като функции и разпределения?

 

-      Когато с моя екип започнахме работа по проекта „Еделвайс” се допитах до мнението на много хора, какви са очакванията им относно живота в един такъв билдинг, какво искат да има в него. Така сглобихме предпочитанията на всички, техните идеи и концепция за един модерен живот в нова сграда. Сега идва най-лесното, да изпълним проекта. В крайна сметка, хората които живеят тук ще имат спокойна и балансирана среда, с голям процент озеленяване, вътрешни пространства и визия, която е модерна и изчистена, но едновременно с това уютна. При планировката на разположението на сградата сме обърнали много голямо внимание на това да се открива еднакво просторна гледка от почти всички жилища. Старанието ни бе съсредоточено в това да се разкъсат обемите, посредством направата на три крила, както и бизнес площи, и такива за общо ползване, които да намалят визуалния мащаб. В планировката на самите жилища е търсена най-вече функционалност и простота на решенията.

 

-      Вие започнахте строителството на две сгради и довършвате няколко други в Бургас. Какви са съвременните тенденции при създаване на жилищни сгради и комплекси?

 

-      Тенденциите показват, че се обръща все по-голямо внимание на връзката между жилището и обкръжаващата го среда, както и желанието да проектираме все „по-нормални” жилища. В проектите ни са заложени и малки жилища, и такива, които могат да са достатъчни на едно по-голямо семейство. Цената, на която продаваме в момента в „Изгрев” и „Меден Рудник” е достъпна, което дава възможност на хората да си позволят един по-просторен дом. Това е причината през последната година малките жилища тип гарсониера да остават на заден план. Клиентите ни просто имат възможност да купят по-големи апартаменти с нормално големи помещения, които да са удобни и обитаеми.

 

                                     

 

faktorbg.com
 
Видяна: 995


« Назад към всички новиниНаши партньори