Стотици жители на Айтос подкрепиха „Визия за България“Проектът на Левицата предлага много по-добра алтернатива за града

Циганската престъпност и корупцията са едни от темите, които вълнуват хората

 

Жителите на Айтос приветстваха „Визия за България“. Документът бе представен от народните представители от ПГ на „БСП за България“ Петър Кънев, Николай Тишев и проф. Иво Христов. По време на срещата хората поставиха пред тях въпроси, свързани с пенсионната система и земеделието. Питане бе отправено и относно ролята на военните и как ще се задържат те в армията, имайки предвид ниското им заплащане.

 

„Всички знаем на какво дередже е докарана българската армия. Ясно е, че с ниско възнаграждение няма как да се задържат кадрите. Освен това крайно време е да решим каква армия искаме да имаме“ – отговори проф. Христов. По думите му „Визия за България“ има едно голямо предимство - че я има. „Ясно е, че така не можем да продължаваме. Ясно е, че наближаваме към финала  на един управленски цикъл – този на ГЕРБ“ – коментира още той. Проф. Иво Христов посочи също така, че проблемите със здравеопазването, образованието, проблемите на пенсионната система, на социалната система и т.н. са свързани помежду си и те не могат да бъдат решавани на парче. „Те трябва да бъдат решавани в един цялостен проект. С „Визия за България“ ние се опитваме да представим каква трябва бъде страната ни“ – добави проф. Христов.

 

„Истината е, че последните години дебатът в обществото изчезна. Всичко в управлението на ГЕРБ изглежда красиво, според тях. Би трябвало да направим дебати какво постигнахме през последните 10 години като членове на ЕС и накъде трябва да вървим оттук нататък. Хората, които излизат по улиците да протестират, искат промяна. Излизат хората, които казват на ГЕРБ – не ви искаме повече“ – заяви от своя страна Петър Кънев.

 

   

 

„Какви са приоритетите на нашата държава? В момента каква е целта на правителството? Накъде вървим ние? Проблемът е, че тези, които ни управляват в момента, не знаят накъде вървим, а като не знаеш накъде отиваш, няма как да стигнеш. През последните години проблемите, пред които България е изправена, не могат да се решат. Затова на нас ни трябва един документ, една визия, която ние да предложим и да вървим напред“ – каза Николай Тишев.

 

faktorbg.com
Видяна: 519


« Назад към всички новиниНаши партньори