Благотворителни инициативи за Коледа в Созопол и ЧерноморецС настъпването на Коледно-новогодишните празници жителите на Созопол и Черноморец отворят сърцата си за традиционните благотворителни базари, където се предоставят за откупки красиво изработени коледни картички, сувенири и домашно приготвени лакомства.

 

Начало на благотворителните инициативи постави НСЖ „Света Марена”, която  проведе пореднатаси благотворителна инициативав навечерието на Никулден.Дамите от сдружението наредиха красива изложба-базар, която впечатли с изящните и пъстри коледни сувенири, ръчно изработени с много любов. Жителите на Созопол с интерес разгледаха изложбата и всеки закупи коледен сувенир, със средствата от които ще бъдат подпомогнати талантливите деца на Созопол.Майсторски изработените предмети бяха оценени по достойнство от съгражданите на жените от дружествотои благотворителния базар  завърши с набирането на 810 лв. от закупените сувенири.

 

Следващата им благотворителна акция ще бъде на 18 декември от 16.00 ч., когато  ще вземат участие в Благотворителен кулинарен базар с участието и на ОДЗ „Здравец“;ДГ“Снежанка“;СУ“Св.св.Кирил и Методий“;Неделно училище към църковно настоятелство „Св.в.м.Георги“.

 

Всяка година настоятелствата на училището и двете детски градини, подкрепяни от родителите на децата и цялата общественост на града, организират истински празник на благотворителността, добротата и красотата. Събраните средства ще бъдат дарени на детските учебни заведения и Неделното училище в Созопол.

 

Ден преди това, на 17 декември, понеделникпокана с аромат на мед и канелаотправят Учителската колегия при Основно училище Христо Ботев”- гр. Черноморец, учениците и техните родители. От 12.00 ч. във физкултурния салон на училището ще се проведе Благотворителен коледен базар с предмети и вкусотии, изработени от възпитаниците на училището. Средствата набрани от благотворителната инициатива са пренадзначени за обогатяване на мотериално- техническата база на училището.

 

От 17.30 ч. същия ден във Военно- морския клуб, Благотворителен кулинарен базар ще подредят дамите от Клуб „Българка”и запасните офицери и сержанти от СОСЗР- Созопол. Години наред средствата от благотворителната инициатива бе дарявана за нуждите на Дома за възрастни хора в с. Ясна Поляна. За втора година членовете на патриотичните организации предоставят набраните средства на децата от Дома в с. Атия.

 

faktorbg.com
Видяна: 129


« Назад към всички новиниНаши партньори