Народният представител Галя Желязкова стана кръстница на детска градина в Черни връхСедмица преди Коледа, малчуганите от детската градина в с. Черни връх, община Камено имаха по-различен, вълнуващ празник. На официална церемония бе дадено име на учебното заведение, а негова „кръстница“ стана народният представител Галя Желязкова. Детската градина носи веселото име „Палавници“. Официално в регистрите за прием тя ще фигурира така от следващата учебна година. В нея се полагат целодневни грижи за 30 деца на възраст от2 до 6 години.

 

В присъствието на кмета на Камено Жельо Вардунски, директорът Славина Тошева, възпитатели, деца и родители бе извършено освещаване на самата сграда, тъй като до този момент такъв не е правен. Отслужен бе и водосвет една година след наводненията в община Камено. Тогава сериозно пострада и сградата на детската градина, но след  ремонт отвори врати отново. Бяха дарени и електроуреди с партийната субсидия на ГЕРБ след природното бедствия за нуждите на „Палавници“.

 

Галя Желязкова зарадва всички деца с много подаръци. Всяко от тях получи по една торба от плат, с която се цели възпитаване от ранна възраст към отговорно отношение към околната среда. Вътре в нея децата открива коледни играчки и различни пособия за рисуване и оцветяване.

 

Славина Тошева благодари на кмета Жельо Вардунски за подкрепата и грижите на общината за най-малкитеи на бургаския депутат, който от днес ще бъде верен приятел и помощник на детска градина „Патиланци“.

faktorbg.com
Видяна: 157


« Назад към всички новиниНаши партньори