Нови паркинги и улици ще облекчават автомобилното движение и паркирането в КарнобатВ Карнобат предприемат мерки срещу възникването на едно доскоро непознато за местните жители затруднение.

 

Според кмета Георги Димитров в последно време администрацията е установила, че в отделни точки на града започва да се усещат трудности с паркирането.

 

В момента автомобилният парк включва около 11 500 моторни превозни средства и тенденцията е към нарастване  на техния брой.

 

Една от първата стъпки, която планират кметът и неговият екип, е оптимизирането на пространството зад народно читалище „Димитър Полянов“ в центъра на града. Плановете са на този паркинг да могат да намират място 25 автомобила.

 

Нови паркоместа ще бъдат осигурени и по ул. „Братя Миладинови“. От общинска администрация вече работят и по отстраняването на автомобили, които са спрени от движение,  от уличните платна.

 

Паркинги ще бъдат обособени и на други места в града след приключване на обновяването на междублоковите пространства в новосанираните жилищни сгради.

 

През 2019 година в Карнобат ще разширят и обхвата на еднопосочното движение. Предвижда се  ул. „Стефана Чамурова“  да бъде вече еднопосочна и да води към „ул. „Стара планина“, където също еднопосочно движение ще отвежда трафика към болницата.

 

Увеличаване на улиците с еднопосочно движение обхваща основно онези зони, където автомобилният трафик е по-интензивен. Очакванията са, че по този начин повече автомобили ще могат да паркират, а останалите да се придвижват безпрепятствено.

В момента еднопосочни улици са  „Карнобатска комуна“, „Алекси Нейчев“ , „Васил Левски“,  „Девети септември“ и  ул. „Димитър Благоев“ в частта си пред Професионалната гимназия.

 
Видяна: 141


« Назад към всички новиниНаши партньори