Без увеличение на данъците в Карнобат през 2019 година 

Очаква се приходите в община Карнобат  да стигнат 25, 5  милиона лева

 Кметът Георги Димитров и колегите му от общинска администрация очакват приходите да дойдат от наеми, арендни вноски, но не и от увеличаване на данъците. За настоящата година данъците за бизнеса и гражданите остават непроменени. Така на практика жителите на общината ще бъдат облекчени. Няма да се увеличи и данъка за автомобилите.

 

„ В общината имаме регистрирани 11500 автомобили. Ние, от администрацията, считаме, че няма да вдигаме данъка на моторните превозни средства. Ще бъде същия какъвто е бил през 2018 година. И едно сравнение - в една община като Сунгурларе данъкът е по- висок, отколкото при нас. Смятам, че това е показателно, че община Карнобат води действително една социална политика, не утежняваме финансово нашите жители. Смятаме, че и без увеличаване на данъците, ще се справим с бюджет 2019. А се предвижда той да е с 2, 5 милиона лева повече в сравнение с миналата година.“- каза кметът на Карнобат, Георги Димитров.

 

И тази година общината няма да разпродава общинско имущество. Но ако се стигне до това, ще бъдат продавани само малки терени и то предназначени за жилищно строителство.

 

„Не считам, че трябва да търсим приходи чрез разпореждане с общинска собственост, защото това би довело до декапитализирането на общината. Утре ще си отидем и общината отнякъде трябва да получава доходи, нали“.- каза още кметът Георги Димитров.

 

в. Фактор, бр. 834, 11 - 17 януари
Видяна: 1039


« Назад към всички новиниНаши партньори