Столетница от Карнобат пее песни за дълъг живот 

Бонка Младенова живее в къща от турско време и най- много обича да посреща гости, за да си говори за актуалните теми на нашето време

 

„Сън не ми е дошло, че ще стигна 100 години”- казва най- възрастният жител на община Карнобат. С тези думи жената посреща всеки, който прекрачи прага й. Бонка Младенова е родена в селоСоколово  , а в Карнобат я води любовта. Оженила се е на 25 години, а съпругът й – земеделц, бил на 35. Година след сватбата се ражда големият й син Николай, а през 1951 година малкият - Младен.

 

"Животът е такъв, от момиче кърска работа върших. Ожених се, пак такваз. Деца изгледахме, оженихме ги. Имам трима внуци и три правнуки. Да са живи и здрави, да пораснат и ако е рекъл Бог, моите години да стигнат". – казва Бонка Младенова. И си спомня за онова време, в което е преживяла и хубави и лоши моменти.

 

Животът й минава на полето, пенсионира се в ТКЗС-то, когато е на 55 години, с 44 лева пенсия. Три пъти е била ударничка, награждавали са я дори с екскурзия в Съветския съюз. През целия си живот само веднъж е ходила на почивка, в Кортен.

 

Бонка Младенова разкрива тайната на дълголетието- много труд, много добрина и никога не е изневерявла на съпруга си и на семейството си. Споделя, че животът й не е бил лесен, но когато има трудности- песните идват на помощ.

 

в. Фактор, бр. 835, 18 - 24 януари
Видяна: 170


« Назад към всички новиниНаши партньори