ДЕНИНЕТИКА - хитът в Бургас за здраве и спортен дух    Ако тръгнете да търсите в Интернет или в дебелите книги що е то ДЕНИНЕТИКА, със сигурност няма да откриете формулировка на понятието. Тъй като това е система за спорт и разумно хранене, създадена от една бургазлийка. След като преминала през няколко изпитания на духа и тялото, тя сама стигнала до идеята как да поддържа добра форма. 


    „Аз няма как да направя някакво гениално откритие. Но пък събрах най-доброто от различни спортове и различните начини за здравословно хранене и така създадох моя си метод. Кръстих го ДЕНИНЕТИКА”. –споделя Деница Добрева. Младата бургазлийка от няколко години тренира себе си и 20-тина момичета по тази система и резултатите са налице.

     На Дени, както я наричат най-близките й хора, й трябвало да премине през различни спортове и хранителни режими, трябвало да премине през ада на обездвижването, за да открие за себе си оптималния вариант за поддържане на тялото. И след като го намерила, решила да го сподели с дамите, които искат да постигнат дълготраен ефект на отслабването. И най-вече искала да подари на бургаските дами самочувствие. 


   Всичко започнало за Дени, след като родила сина си. „ Бях качила доста килограми. Не знаех какво да правя. Най-нормалното, което сторих- взех сак и отидох на фитнес.В залата се въртях между уредите и се чудех с какво да започна. Не се чувствах комфортно. Можете да си представите как изглежда една наскоро родила жена, бях без самочувствие, не изглеждах добре, опитах се да потърся съвет от хора, които тренират в тази зала. Получих само суховати лекции за въглехидрати, мазнини и така нататък. Пък и бях подтисната. Смених залата с друга там вече видях кои упражнения трябва да направя, за да стигна до очаквания резултат. „-споделя Деница.


     В този период обаче, Дени започва да получава обриви по кожата си. „Беше много неприятно. Някакъв кожен проблем започна да ме тормози. Тогава се запознах с едно момиче, което ми отвори очите за храненето. Наложи ми се да почета повече, за да се убедя, че е права и не си измисля. Оказа се, че тялото ми е било претоварено с вредна храна. Тогава започнах да изключвам определени неща от менюто си. Буквално се отпуших, изчистих се и бях приятно изненадана, просто реших здравословния си проблем” - спомня си Деница.
Перипетиите обаче не спират до тук, след напрегната фитнес тренировка, Дени контузила лошо гръбнака си. Последвал период на обездвижване, нечовешки болки и категоричната дума на лекарите „Ти няма да можеш да вървиш”.

 
    „Започнах леко да губя себе си, бях объркана и в същото време не исках да повярвам, че аз няма да мога да се движа, да спортувам, да танцувам.”- споделя с болка за онези дни Деница. По препоръка на свои близки, тя отишла на преглед при специалист, който дълги години работил в Германия. „Там аз срещнах един различен човек. Не само експерт в своята област, но и прекрасен психолог, който ми върна надеждата в живота, надеждата, че аз все пак съм едно нормално момиче. Тази лекарка ме накара да повярвам, че всичко е главата на човек”.

     Така Деница започнала да се самообразова, прочела много книги, много интернет статии и стигнала до Калан Пинкни, жената, създала каланетиката. Пинкни имала сериозни ставни проблеми и създава този вид система за поддържане на скелета, мускулатурата и тонуса. 
„След като знаех вече каква сила има правилното съчетаване на храните, започнах плахо да се раздвижвам с упражнения, които сама измислих. Те са съчетание от каланетика, стречинг и фитнес упражнения. И успях, бавно, трудно, с упоритост, аз успях”.- казва Дени. И добавя, че решила всичко това да го предаде на дамите, които искат да отслабнат, да се стегнат, да поддържат добра форма. „Исках да създам едно момичешко място, там, където ще се потим ,ще се рошим, ще правим упражнения, ще забравяме за проблемите си, ще се разтоварваме и ще изграждаме здраво тяло и здрав дух”.
Така се стигнало до ДЕНИНЕТИКА. Три пъти в седмицата, 20 жени от Бургас тренират по тази система и имат видим резултат.
 

    „Много е важно, да се осъзнае, че слабо тяло не означава нито красиво, нито здраво. Всяко момиче трябва да се чувства комфортно в тялото си и да разбере, че контролът за това как изглеждаме, как се чувстваме и отговорността за всичко това е изцяло наша. Какво слагаме с в стомахчето си е изцяло наша отговорност. В един момент, ако твърде некотролеруемо тъпчем, тялото в един момент ще се позадръсти . Тогава в паниката започва да трупа тъй наречените мазнини, които ни пречат твърде много, те не са и красиви като цяло. На момичетата, с които тренираме се опитвам да обясня как работи тялото. То работи много логично и умно. За да помогнем на тялото да си поеме въздух и да започне да изхвърля излишните неща, най-логичното нещо което трябва да направим, е да спрем притока на тежките храни, които влизат и му пречат.”

       Първото нещо, което Деница предлага да се изхвърли от менюто са млечните продукти. Тя се придържа към тезата, че човешкият организъм може да преработва млякото до 3 годишна възраст, благодарение на ензим, който след този период изчезва от нашето тяло. Затова, след като в по-зряла възраст се консумира мляко, в червата започва да се образува шлака, която затлачва червата. 
За 10 дни се спира и месото. В тия десет дни, според Дени, трябва да се ядат зеленчуци, да се пие много вода, да се комбинира ориз с голяма прясна салата, картофи със салата. В менюто може да се включи и всякакъв вид паста, но без месо. В основата на всичко това стои разделното хранене, които трябва да се превърне в начин на живот. Деница казва, че може да се „прегреши” със сладки изкушения, но всичко да е с мярка и без прекаляване. А когато след десет дни се пречисти тялото, в менюто може да се прибави месото, но да не се комбинира с картофи, с ориз или спагети. 


      „За мен е абсолютно сигурно, че проблемът какво ще ям не е в стомаха, той е в главата. И ако някои иска да промени нещо, първо трябва да промени гледната точка, мисленето. Мога да кажа, че резултат има и съм щастлива когато видя променящите се към добро фигури на момичетата. И когато това хранене се съчетае с тренировката, наистина стават чудеса. С ДЕНИНЕТИКА не откривам топлата вода. Системата е лесна за изпълнение и не изисква кой знае какви усилия. Упражненията са повече статични, не са с аеробно натоварване, няма скачане, тичане, стягаме мускулатурата отвътре навън. Почти правим обратното на фитнес тренировките, получава се ефектът на зелката. Както зелката е най-здрава в сърцевината си, когато спрем тези тежки храни и натоварим тялото, мускулатурата започва да се стяга. Започва следният процес, както при зелката, падат външните изгнилите, излишните листа, които не са вкусни. Същото се случва и с нашето тяло. Тялото буквално започва да се изчиства, излишното пада, това не се случва бързо. Но в един момент се показва стегнатият мускул. Не е лесно, но за моя радост, момичетата, които тренират по този метод, показват много добри резултати. Много се гордея с тях.”


    Деница тренира всеки ден, не само три пъти в залата, независимо от натоварения й делника. ДЕНИНЕТИКА не е нейната професия, тя се занимава със съвсем други неща, различни от спорта и спортуването. Владее перфектно три езика- английски, немски, руски, които й се налага да използва на работа. Дени е убедена, че не само тялото трябва да се тренира, мозъкът също е добре да се подлага на ежедневни тренировки, за да бъде пъргав и бистър.


      Философията, която изповядва Деница е , че човек не трябва да се предава. А за да си осигури комфорт на душата, трябва да обича всичко, с което се занимава. Освен с ДЕНИНЕТИКА и с момичетата, които посещават тренировките, Дени е щастлива и със своя син Иван. Възпитава го да бъде добър и достоен човек, да не се отчайва лесно, ако иска да достигне мечтите си. 
Следващата цел на Деница Добрева е да продължи образованието си, което пък в никакъв случай няма да й бъде пречка да се занимава с ДЕНИНЕТИКА- нейната уникална системата за здраве и перфектна фигура.
Ако искате да разберете повече за този метод на тренировки, може да посетите едноименната фейсбук страница на групата-ДЕНИНЕТИКА.

 

http://faktorbg.com
Видяна: 293


« Назад към всички новиниНаши партьори