Станислав – бащата на „Шофьори Бургас” 

От Рали Димитрова

 

 

 

23- годишният бургазлия винаги е готов да помогне на всеки, изпаднал в беда

Станислав твърди, че ще продължава да развива Фейсбук страницата, защото, според него, тя е най- верният информационен справочник за Бургас

 

 

 На 23 години е и  го наричат „бащата на Шофьори Бургас”.Казва се Станислав Тенев . Той е създателят на фейсбук страницата, която с право можем да наречем сензация. Страница с хиляди посещения, стотици коментари, хиляди последователи. Преди две години, той съвсем спонтанно решава да направи нещо, което да е в полза на шофьорите, нещо, от което да черпят полезна информация за случващото се по пътя, за опасности, за ремонти и прочие. „Преди две години пътувах от Созопол към Бургас, когато внезапно на пътя излизоха животни, но аз се разминах без злополука, защото шофирах внимателно. И веднага реших, че ако някъде можехме да прочетем тази информация, щях да бъда малко по-подготвен за тази нелепа ситуация.”

 

 

 

 

               Станислав признава, че в началото е било изключително трудно. Но пък хората започнали да се интересуват от групата, когато той и негови приятели започнали да дават информация със снимки за снежната обстановка, за непочистените улици, за блокираните градове и села. „Бяхме на място и давахме информация за пътната обстановка. Освен това сме помогнали на хиляди хора в трудни моменти.“- казва Станислав. Така се ражда и другата идея, сплотените шофьори на Бургас да помагат на изпаднали в беда. „В началото на март месец тази година,получихме сигнал за човек,който спешно се нуждае от количка,тъй като са му ампутирали и двата крака. За няколко дни се събра сума за изключително модерна електрическа количка, което ме направи горд за пореден път! Преди това помогнахме на мъж и жена в неравностойно положение да сменят всички мебели в техния дом,за да живеят по-леко,тъй като мъжа е инвалид на сто процента и има много сериозни нужди. Помогнахме на семейството от с. Брястовец , на които им изгоря къщата, занесохме храна,чисто нови  дрехи, обувки, бельо, дърва, тетрадки, учебници, химикалки и всичко необходимо , за да се чувстват добре, тъй като се заехме да им намерим и общинско жилище и временно трябваше да ги поддържаме. Събрахме им една добра сума, която могат да ползват ,когато поискат , разбира се при нужда. Може би най-екстремните случки , които са се случвали е ,когато сме вадили хора от големи и дълбоки снежни преспи, когато сме вадили хора, които са затънали в кал до прозорците на техните автомобили.“

Станислав Тенев получи и признание от ОД МВР, заради спасяването на майка с дете от циганско нападение в ж.к „Изгрев”.

 

 

Станислав Тенев по време на награждаването от ОДМВР, Бургас, заради спасяването на майка с дете от циганско нападение.

 

 

 

 

         Цялата тази смелост и доброта не носи никакви доходи на Станислав, но той споделя, че го прави за лично удоволствие. Подкрепа получава от семейство и приятели и е радостен, че все повече хора стават привърженици на идеята да си помагаме и да бъдем толерантни. Той смята, че България е чудесно място за развитие, но за съжаление икономиката ни не го позволява.

 

         23- годишният бургазлия иначе е студент в колежа по туризъм. Любимото му занимание е да пътува- в България или извън нея. Спортът пък е неразделна част от ежедневието му. Очакванията му за в бъдеще са да се развие професионално,  да създаде добро семейство, на което да може да осигурява всичко, от което се нуждае. Мечтае за собствена къща на морето, няколко деца и поне три кучета в двора. На негативните хора и коментари не обръща внимание, тъй като не смята, че е необходимо. „Негативни коментари винаги,ще има. Но без тях не може. Все пак обожавам да ги чета. Така хората ми показват,че аз се развивам ,а те не. Стоят някъде там в мрака и просто завиждат на това което съм. “- споделя бургазлията.

 

 

Станислав Тенев по време на благотворителната кампания за Борис Христов

 

 

 

         Той смята, че България е чудесно място за развитие, но за съжаление икономиката ни не го позволява. Младото момче смята да търси щастието си извън България, като в момента изучава два езика, за да може да го направи. Благодарен е на родителите и брат си, за това, че са го научили да е достоен мъж, стоящ зад думите си и да отстоява позицията си. Станислав не смята да се отказва от развиването на Фейсбук групата, тъй като това е най- верният справочник на жителите на Бургас.
Видяна: 23249


« Назад към всички новиниНаши партьори