Въпроси и отговори как да се справим с мухъла вкъщи и да дишаме здравословен въздух 

 

Ако домът, офиса или помещенията  ви са уплътнени с пвц  или дървена дограма  със стъклопакет  и през студените зимни дни не навлиза пресен въздух достатъчно и усещате тежък , застоял въздух ,  влага или дори виждате мухъл, имате алергичен или здравословен проблем,  значи сте попаднали на правилното място. Ние от  Кастор-Макс можем да ви помогнем в правилното и навременно решение. Наличието на конденз и влага и въглероден двуокис, отделен от дишането на хората  в помещенията, води до възникването на мухъл, а всички те, взети заедно или поотделно, имат сериозно негативно влияние върху нашето здраве. При това трябва да се има предвид, че въздействието им върху бебешкия и подрастващия детски организъм е в пъти по-вредно и болестотворно.

 

 

Защо се появява този проблем и какво е решението ?

 

 

Битовата влага, както се подразбира, се отделя при ежедневни дейности в бита ни като: къпане, пране, миене на чини, чистене, поливане на цветя – до 3 литра дневно за четиричленно семейство, готвене – до 2 литра дневно за четиричленно семейство. Към битовата влага се причислява и издишваната от нас пара, която за денонощие е между 1 и 2 литра на човек. Напоследък започна да се обръща внимание на качеството на въздуха в затворените помещения, тъй като по-голямата част от човешкия живот премиминава в офиси и къщи. Правилно съчетаните показатели на въздуха - температура, влажност и скорост на движение, ни карат да се чувстваме добре. В допълнение, за доброто качество на живот значение има и съставът на въздуха.

 

При дишането в затворени помещения намалява съдържанието на кислород във въздуха, увеличава се концентрацията на въглероден двуокис и други вредни примеси. Поради липса на циркулация нараства концентрацията на радон и редица вредни газове. Влагата достига стойности, вредни за човешкото здраве, но отлични за бързото размножаване на акарите, микроорганизмите и спорите на плесените. Трайното решение на  битовата влага, конденза и мухъла,миризмата на канали и тази от съседите ,  алергиите и здравословните проблеми е добрата вентилация. При влизане на определено количество свеж въздух отвън и отвеждане на замърсения и влажен въздух през вентилационните отвори се ликвидират всички споменати проблеми.

 

Най – достъпният, евтин  и масов начин е  чрез естествена вентилация с влагочувствителни, автоматични клапи за дограми, които работят без батерии и ток и с минимални топлозагуби. Другият начин е чрез рекуператорни системи .Правилното решение е при поръчка на дограмата да се поръча с автоматична влагочувствителна клапа, като най-добрата клапа, която съхранява топлината е BHY на Brookuvent и  с принудително ръчно затваряне и автоматичен режим.Ако вие сте от хората, които имате вече поставена дограма, тези клапи могат да се монтират и в този случай.

 

 

 

Най – достъпният, евтин  и масов начин е  чрез естествена вентилация с влагочувствителни, автоматични клапи за дограми, които работят без батерии и ток и с минимални топлозагуби.

 

 

Предимства и полза от микровентилационните клапи

 

 

1.Възстановяват прекъсната циркулация на въздуха постигната с плътната дограма и добре изолираната сграда;

 

2.Не се създават условия за влага и мухъл

 

3.Стайният въздух се насища с  кислород и се намаля количеството на въглеродния диоксит, който хората издишат и по този начин  се  преодоляват алергии, главооболие и др здравословни проблеми.

 

4.Намаля се количеството на радон, който се повишава при прекъсната циркулация на въздуха.

 

5.Намаля се влажността в помещенията и се предотвратява образуването на конденз по стъклопакетите .

 

6.Подобряват работата на вентилаторите, аспираторите , камините и работата на печките с твърдо гориво.

 

7.Изчезва миризмата на канали в домовете на хората

 

 

За кого са подходящи клапите 

 

 

1.Ако вашият блок е саниран и липсват микровентилационни клапи в проекта;

 

2.Ако сте направили ремонт и сте сменили дограмата, клапите могат да се монтират и на подменена дограма;

 

3.Ако имате конденз по стъклата

 

4.Ако страдате от алергия

 

5.Ако постоянно в зимните месеци  пръскате с антимухъл препарати

 

6.Ако въздуха ви е застоял и спарен

 

7.Ако ви предстои ремонт , разумното решение е да се вложат клапите, заедно с дограмата и да изградите добра изходна вентилация /попитайте за оферта за вашите прозорци/

 

 

Друга полезна информация

 

 

Друг момент, който е също много важен за здравословна среда да се подбират правилни и хигроскопични материали при ремонт и довършителни работи.Неподходящо е отвътре да се прави топлоизолация с фибран и да се запечатват стените, това задълбочава проблема с влагата.Подходящ материал е течния тапет, който е с добър декоративен ефект на мазилка  и е хигроскопичен и повишава топлината на стената, полага се лесно и чисто, без прах и мръсотия, скрива пукнатините , не се изисква стената да е гладка, не изисква специални умения за полагане- можете и сами.

 

Styronit е друг вид изолационен материал, който се предлага под форма на готова мазилка и покривен материал, получени от естествени материали, негорим и без вредни излъчвания. Този вид изолация  е подходяща за защита както на външните, така и на вътрешните стени на сградите. С изолацията Styronit се постига висока топлинна ефективност при минимална дебелина на самата изолация. Нанесена върху повърхността на стената, изолацията задържа топлинния поток и образува топлинен щит, осигурявайки постигането на по-висока температура на вътрешната повърхност на външните стени, при по-ниски температури в помещенията. Използването на Стиронит за вътрешна и външна изолация, при новоизградени сгради, гарантира топлинен комфорт и висока топлинна ефективност при температура на помещенията 19 - 20 оС.

 

 

Ние от Кастор – Макс можем да ви предложим  дограма с автоматични микровентилационни клапи,монтаж само на клапани ,  рекуператорни системи , течен тапет – има над 200 вида разцветки и нови модели.

 

Представяме ви нашите промоции

 

-           10 % отстъпка при поръчка на дограма

 

-          5% на течен тапет

 

-           Безплатен клапан при поръчка на дограма на стойност над 500 лв

 

-          При поръчка на 10 и повече домакинства за изграждане на микровентилация  в санирани блокове – промоции и отстъпки.

 

Промоцията е валидна от 14.09. до 22.09

 

 

 

Кастор Макс ЕООД - Дишаща  PVC и AL дограма; Прозоречни клапи против влага от Brookvent, Anjos, Aereco, Ventec, Alr box, Вентилатори, Влагомери, Метеостанции; Хигросксопичен течен тапет; Японска мазилка; Комарници и щори

Гр. Бургас, ж.к Славейков, бл. 148 /новата кооперация с/у Лидл/

056/82 10 20; 0878 506 564; 0887 586 464

www.kastormaks.com
Видяна: 1880


« Назад към всички новиниНаши партьори