Билколечение – здраве и сила от природата15.07.2014г.

 

„Здрав дух в здраво тяло„ е поговорка, която е написана от римския поет  Децим Юний Ювенал. Тази максима винаги е била валидна за човешката раса. Здравето на хората  е обект на изследване и опитите да се направят различни лекарства и препарати, с които да защитим имунната си система, са многобройни.

 

В миналото хората са разчитали изцяло на народната медицина и са използвали различни билки и продукти на природата, за да се предпазят от вирусите. Постепенно на пазара обаче се появяват и различни медикаменти, които лекарите смятат за по- ефикасни.  Кое е по- полезно - народната медицина или лекарствените продукти, ще ни разкаже Сани Рачова. Тя е  опитен специалист и животът я е сблъсквал с различни ситуации, но професионалната й кариера винаги е била свързана в сферата на здравеопазването.

 

 

Как реши да се занимаваш с медицина и да се грижиш за здравето на клиентите си?

 

-Решението ми бе добре обмислено. Знаех, че обучението ще е трудно и дълго, но имах голям стимул и желание за развитие и работа.

 

 

От колко години си в сферата на здравеопазването?

 

-Моята кариера започна от Районната Бургаска болница, където бях 40 години и работех като анестезиологична сестра. В професионалната си кариера и квалификация съм работила и извън пределите на България, като 3 години бях в Правителствена болница в Триполи , 3 години бях и в Лондон като сестра в отделение. Вече 5 година работя в магазин , дрогерия и аптека „ Лечител” за хранителни добавки.

 

 

„Лечител” е един необикновен магазин, съдържащ в себе си много продукти за човека. Каква е неговата история?

 

-Фирмата е Софийска и е верига, която има магазини в цяла България. Името на самата фирма е ЕТ „АBС – Атанас Цонков”, които е нейн собственик. В  управлението й г-н Цонков е включил цялото си семейство.

 

 

 

Освен магазините „Лечител”, къде другаде хората могат да разберат повече за Вас и Вашите продукти?

 

-От 1991 година насам съществува вестник „Лечител”, който е медицински вестник. В него хората могат да четат различни статии на тема здраве. Дават се и съвети за различни храни, с които да подобрим начина си на живот. Разбира се, с новите и модерни технологии, нашите клиенти и хора, които искат да разберат повече за нас, може да го направят и в онлайн сайта ни:www.lechitel.bg. Предлагаме и услуга за онлайн пазаруване на адрес: shop.lechitel.bg – където клиентите получават доставка до адрес и 5 % отстъпка.

 

 

Когато хората чуят хранителна добавкаси представят хората във фитнеса, който захранват тялото си с помощта на различни добавки. Какво влагате Вие в определението „ хранителни добавки” ?

 

-Добавките като цяло, винаги са смущавали хората, но фитнес добавки и хранителни добавки на билкова основа не бива да се слагат под общ знаменател.

 

Това е грешно клише създадено не само от медиите, но и от хората. В „ Лечител” всички продукти са изцяло на основата на растителен и животински произход.

 

 

Какви продукти могат да намерят хората при Вас?

 

-В нашата верига магазини имаме широко разнообразие от продукти. Предлагаме грижа за външния вид на човек като шампоани, лосиони, кремове. Предлага се и грижа за устата под формата на пасти и вода за уста. Имаме различни чайове, но най- вече продукти, които са имуностимулатори и имуномодолатори.

 

 

За кого са предназначени продуктите от марката „Лечител” и кога е най- подходящият момент да си ги закупим и да ги използваме?

 

-Продуктите ни са използваеми за всякаква възраст - от най- малките до най- големите. Могат да се приемат винаги, тъй като влияят положително на организма и човешката система. Хора, на които им предстои операция или са минали през такава, също могат да ги приемат. Нашите продукти се явяват като едни протектори за карциномни заболявания, преди и след химио и лъчетерапия. Имаме и серия от продукти за коригиране на теглото.

 

 

Кой е продуктът, който е най- добър за поддържане на човешкото здраве?

 

-Има много добри продукти, но за мен продуктът, който е излязъл на пазара, е „SAMENTO”. Познат като диворастящ котешки нокът, растението  вирее в горите на Амазонка и прилича на  лиана, която е настъргана и  запечатана в капсула със спиртен разтвор. Капсулите се приемат много добре, както от деца кърмачета, така и от хора на всякаква възраст. Това е на- добрият продукт за вдигане на имунитета, съдържа цялата гама от витамини А, В, С, D, плюс всички микроелементи. Продуктът може да се приема през цялата година, което още един негов плюс.

 

 

 

Сред продуктите има бисквити и шоколади. Те за кого са предназначени и имат ли лечебна сила?

 

-Фирмата на бисквитите е Gullon.Това  е испанска марка, а самите продукти са диабетични. Те са овкусени с фруктоза. В разнообразието от шоколади има с лешници, натурални, черни.

 

 

Може ли да съчетаем медицината и билколечението или те са отделни компоненти, които не бива да смесваме?

 

-Разбира се, че са съчетаеми. Най- добре е медицината да бъде съчетана с билкотерапията, защото ако на един човек му предстои операция е глупаво да си мисли, че с билки ще избегне хирургическата намеса.

 

Но с помощта на билковите продукти, той може да подготви организма за предстоящия стрес, като си подобри имунитета.

 

Да вземем например и бронхопневмонията, било то при дете или възрастен, това е болест, която задължително изисква лечение в болнично заведение, но заедно с антибиотиците и с терапията, която се прилага, аз препоръчвам да се продължи и с едно билково лечение. Тук отново препоръчвам  „SAMENTO”като продукт, който да предпази и заздрави организма и имунната система.

 

 

А доверяват ли се хората на Вашата продукция?

 

-Да. Все повече хора се интересуват и имат желание да се запознаят с целия асортимент от продукти, които предлагаме. Също така и лекари се насочват към нас, така че търсене има, да.

 

 

Има ли нещо, което да сте научили от работата си и постоянния си контакт с хората?

 

-Разбира се! Човек се учи докато е жив. Когато един клиент се чувства добре, той се връща, казва какъв е бил ефектът при него и споделя  мнението си. Така и аз научавам различните мнение и допълвам знанията си за артикула.

 

 

Човекът е същество, което може да се усъвършенства и има способността да изрази както положителните, така и отрицателните си емоции. За да сме здраве не е нужно много, а просто правилно мислене и лечение.

 

Според някой психологически изследвания, когато човек мисли позитивно, той привлича към себе си само добро. За да стане това, той трябва да се чувства сигурен и защитен. Ароматът на билки действа успокояващо и релаксиращо, а приемайки ги човек помага и заздравява своя организъм.

 

 

 

 

 

 

 

 

exPRts
Ирена Радева
Видяна: 5077


« Назад към всички новиниНаши партьори