Какво трябва да знаем, когато избираме очила?Г-жо Петрова, Вие сте техник оптик и работите от девет години в оптики UNIGLAS. Какво трябва да знаем, когато избираме  диоптрични очила?  

Всеки човек има специфични нужди. При избора на диоптрични очила, независимо дали са за четене, за далеч или комбинирани, те трябва да отговарят на няколко основни изисквания:      сигурност – качествени лещи, надеждни и прецизно изработени и качествена рамка;      комфорт – добро виждане и бърза адаптация; изгода - вариант с повече преимущества и икономичност, като дължина на живота на лещите

Задължително е диоптричните лещи за очила да бъдат устойчиви на надраскване, леки лесни за поддръжка. Появата на микродраскотини с времето, увреждат не само самото лещата, но и зрението ни. Например стъклата Neva®Махна френската фирма BBGB,с които работим (и от които клиентите ни са изключително доволни) имат специално  покритие срещу надраскване. Това е слой от микроминерални частици, който подсилва твърдостта на стъклото, като го прави по-устойчиво. Съдържат в себе си и: антирефлексно покритие, увеличаващо прозрачността на стъклото, хидрофобно и олеофобно покритие за по- лесно почистване и антистатичен слой, поддържащ стъклото чисто по- дълго време

При  прогресивите (комбинираните очила) от особено значение е зрителното поле. Когато за пръв път човек сложи прогресив, често изпитва дисконфорт, понякога получава световъртеж и загуба на баланс. Лещите Anateo®са високо технологичен продукт с дизайн, базиран на анатомията на окото: размер, форма и център на въртене. Имат удобна зона за четене, много акуратно зрително поле, плавен преход от преминаването през зоните за близо и далеч и предлагат незабавна адаптация и ясно виждане във всички посоки и на всички разстояния. 

Изборът на рамка е съобразен преди всичко с визията на конкретния човек. Но характеристики като устойчивост на удар, леко тегло, по-висока еластичност и ненадраскваща се повърхност трябва да вървят редом с визуалния ефект ( възприемане ). В оптики ЮНИГЛАС може да избирате от над 3000 модела от различни  марки.  Колекциите  са иновативни и креативни.

 

Слънчевите очила – мода, стил или необходимост?

Слънчевите очила са всичко това, но най-вече се грижат за здравето на нашите очи.  Това, което не виждаме, може да ни ослепи. Доказано е, че роговицата на човешкото око абсорбира UVC лъчите с дължина на вълната под 320Nm, като това прави окото уязвимо. В същото време UVA лъчите (320 – 400Nm) безпрепятствено навлизат в окото. Тези лъчи причиняват увреждания и заболявания като катаракта, ретинит и дистрофия на роговицата. Затова приоритетно при избора на слънчеви очила, те трябва да бъдат с максимална   UV защита.

 

Фирма Юниглас е вече 20 години на пазара, споменахте, че една голяма част от Вашите клиенти са постоянни, кое кара клиентът да се връща при Вас?

Не е достатъчно да сме да сме любезни и открити. Клиентът се връща при нас, защото можем да удовлетворим неговите желания. Продуктите, които предлагаме са с доказано и гарантирано качество, а изборът е богат. Ние работим, за да предложим най-доброто  – комфортно и безпроблемно зрение с очилата, които сме му препоръчали.

Предлагаме не просто очила, а комплексно решение – правилен избор на стъкла и рамка. Извършваме правилно вземане на мерки, монтаж, изработка до 24 часа с изключително прецизна апаратура на японската компания Nidek.

 

 

Работите с много хора, случва ли се клиенти да имат възражения към предлаганото от Вас и какви най-често са те?

Да, случва се.  Наше задължение е да предложим най-доброто на клиента. Понякога, когато не ни се даде пълна информация, се получават и грешки.  Аз трябва да знам нуждите на клиента, за да знам какво да му предложа и когато всичко се изясни, то резултатът е на лице – клиентът си тръгва доволен и отново се връща след време, за нова покупка.

Понякога клиентите не могат да си позволят по-скъпи модели, но ние често правим различни промоции и така те стават по-достъпни за голяма част от хората.

Ето, този месец в ОПТИКА UNIGLASS- Бургас, ул. Фердинандова 48, може да закупите диоптрична рамка CARERRA + стъклаNeva Max, като спеститенад100лева. Или в ОПТИКА UNIGLASS- Бургас, бул. Христо Ботев 1- рамка Missoniнасъщата промоция.  

Имаме и още една оптика в Бургас на ул. Възраждане 1, в която предлагаме рамки или диоптрични очила с до 50% отстъпка.

 

И един последен съвет…

Зрението е едно от основните ни сетива, не правете компромиси с него. Търсете и открийте най-доброто за вашите очи.

 

Интервю с Ралица Петрова, техник оптик в „ЮНИГЛАС” - Бургас, ул. Фердинандова 48.

04.02.2013г

exPRts
Видяна: 8554


« Назад към всички новиниНаши партьори