Яхтклуб „Черноморец Бургас“ успешно приключи проект „Ветроходно здраве“ПРОЕКТ „ВЕТРОХОДНО ЗДРАВЕ”на Яхтклуб „Черноморец Бургас”

Проект вх.№ 09-00-1925/16.03.2020 г., с Договор № 25-00-55 26.06.2020г. за Проект №НПИМД-Н2-Т3-034

Проектът е финансиран от Министерството на младежта и спортапо Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2020 г.,

Направление 2 - Тема „Насърчаване на здравословен начин на живот“

 

 

Успешно приключи проект „Ветроходно здраве” на Яхтклуб „Черноморец Бургас”, който беше разработен и се реализира през идеята за подобряване на здравето на младите хора чрез многоспектърните възможности на спорта ветроходство. Проектът вх.№ 09-00-1925/16.03.2020 г., с Договор № 25-00-55 26.06.2020г. за Проект №НПИМД-Н2-Т3-034, е финансиран от Министерството на младежта и спортапо Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2020 г.,Направление 2 - Тема „Насърчаване на здравословен начин на живот“. Той беше насочен към младите хора (вкл. в неравностойно положение) от Бургас, Приморско и Царево на възраст 15-29 години. Проектът се реализира от юни до октомври 2020 г.

 

 

      

 

 

Основни цели, които Проект „Ветроходно здраве” на Яхтклуб „Черноморец Бургас” си беше поставил:

 

  • Активиране на младите хора на градовете Бургас, Царево и Приморско (на възраст 15-29 год.) за включване в активни занимания със спорт, и специално със спорта ветроходство, като един от основните инструменти за здравословен начин на живот и превенция на рисково поведение.

 

  • Развиване на здравна компетентност и активна превенция на агресивно поведение на млади хора (на възраст 15-29 год.), придобиване на практически опит за управление на  ветроходна яхта, чрез провеждане на две обучения.

 

  • Предоставяне на активна социална среда и насърчаване на млади хора от градовете Бургас, Царево и Приморско към доброволчество.

 

  • Повишаване интереса на младите хора от градовете Бургас, Царево и Приморско към активен начин на живот и мотивиране на желание за личностно развитие, отговорност към себе си и обществото, посредством спорта ветроходство.

 

 

       

 

 

           Дейностите, с които се реализираха целите на проекта бяха:

 

  • Управление на проекта.

 

  • Дейности за информация и публичност  по програмата.

 

  • Обучения по ветроходство в два модула, проведени в градовете Приморско и Царево.

 

  • Публично събитие по ветроходство, целящо популяризиране спорта ветроходство сред децата и тийнейджърите, демонстрация на възможности за  пълноценно използване на свободното време в спортна дейност.

 

  • Разработване и целенасочено разпространение на информационни материали с основни теми: Здравословен начин на живот чрез ветроходство;Здрав дух в здраво тяло, описание на възможностите за намаляване рисковите фактори чрез спорт; Подкрепа на институции в борбата със здравословните проблеми сред младежите; Спортовете на вода като алтернатива на негативните тенденции и възможностите за изграждане на физически и психически качества за насърчаване на социално отговорното поведение.

 

  • Провеждане на кръгла маса „Ветроходството и яхтклуб “Черноморец Бургас” - за здравето, физическите активности  и спорта в Бургас”

 

Тясното сътрудничество с Министерството на младежта и спорта и работата на яхтклуб “Черноморец Бургас”по различните програми показаха, че със съвместни усилия могат да бъдат постигнати добри резултати.

 

Яхтклуб „Черноморец Бургас” е отворен за създаването на активна общност, която включва обединените усилия  на различните институции – семейство – училище – спортен клуб – община в морския ни град, а общата цел да бъде здравето на децата и младите хора и развиване на спорта в град Бургас!

 

ЯХТКЛУБ „ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС” РАЗВИВА МОДЕРНО ВЕТРОХОДСТВО И ПАЗИ ДУХА НАСТАРИТЕ БУРГАСКИ МОРСКИ ТРАДИЦИИ!

 

 

ЯХТКЛУБ „ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС”

Спортна база: Пристанище Бургас до Фара

e-mail: chernomorec_yachtmen@abv.bg

http://chernomorets-bs.org

facebook page: Yachtclub Chernomorec Burgas

 

Фактор 13.10.2020
Видяна: 395


« Назад към всички новиниНаши партньори