Първият сблъсък на Цветанов с ГЕРБ е на изборите в ТрояновоСлед като Републиканци за България стана първата политическа партия, която се регистрира през седмицата в ЦИК стана ясно, че хората на Цветанов имат готов кандидат за кмет, който ще се яви на частичните местни избори в община Камено. Това на практика се явява първи сблъсък между Цветанов и ГЕРБ в област Бургас преди Парламентарните избори на 4 април.

 

Фактор научи, че в щаба на ПП Републиканци за България тече сериозна подготовка преди изборите в село Трояново община Камено на 28 февруари. Според запознати кандидатът на Цветанов Николай Николов е ветеринарен лекар, който местните припознават като достоен и честен човек готов да седне на кметския стол. Срещу него ще се изправи кандидатът на ГЕРБ Галина Христова. В надпреварата ще се включи още един кандидат. В ГЕРБ към този момент са спокойни за организацията на изборите в село Трояново, защото разчитат подкрепата на кмета на община Камено Желю Вардунски да окаже значение по време на вота. Вардунски определено знае как се печелят избори, има влияние и това може да обърка сметките на Цветанов в Трояново. Ако жителите на селото обаче гласуват по съвест и се разграничат от тесните партийни кандидатури Републиканците може да имат първи кмет в област Бургас. Това е заветната цел на областния щаб, която трябва да изпълни преди Парламентарните избори.

 

Към момента листата на ПП Републиканци за България от Бургас още не е готова. В ход са кандидатури и предложения от различните общински щабове, които ще се обсъждат от ръководството в София. В листите могат да попаднат и сега действащи политици от региона, които са се влели в редиците на Цветанов. Пред Фактор областния координатор на партията разкри, че всеки ден постъпват десетки заявления от граждани, които искат да станат членове на структурите в региона. Сред тях имало много ерудирани хора, личности, които са заемали ръководни постове, политически лица, преподаватели, лекари и бизнесмени.

 

Според запознати пред вид силната листа, която се заформя в Бургас има голяма вероятност исамият Цветан Цветанов да бъде водач на Републиканците в областта.

 

Фактор 11.02.21
Видяна: 196


« Назад към всички новиниНаши партньори