Д-р Йордан Стайков: В МЦ „Д-р Стайков“ осигуряваме съвременно медицинско обслужванеСамо за една година над 25 000 пациенти са преминали през медицинския център в Бургас

Продължава иновативната програмата за рехабилитация и лечение на усложнения след прекаран covid-19

 

Д-р Стайков, каква е вашата равносметка след като мина една година от откриването на новия Медицински център „Д-р Стайков“ в Бургас?

 

Преди дни отбелязахме точно една година от откриването на новия Медицински център в Бургас. Няма да забравя, че отворихме официално врати на 10 март, само три дни преди пълното затваряне на страната във връзка с covid-19. Въпреки всички трудности през изминалото време аз и моят екип изпращаме една абсолютно успешна година. В този мащабен проект, МЦ „Д-р Стайков“, вложихме не само модерна високотехнологична апаратура и оборудване, но и мечтата и амбицията ни да предоставим на нашите пациенти медицинско обслужване от най-високо ниво, което да повиши до голяма степен качеството им на живот. Ние изпълнихме първоначалния си замисъл да осигурим на нашите пациенти сигурност и да спечелим доверието им с професионализъм и експертизата, която притежава всеки един медик в МЦ „Д-р Стайков“. Гордеем се, че само след една година през нашите кабинети са преминали над 25 000 пациенти. Важно е да знаете, че процентно техният брой се увеличава през последните месеци, защото те са получили добра здравна грижа при нас и добрите отзиви са достигнали до много други хора. Днес на нашите специалисти се доверяват хора не само от Бургас, но и от всички населени места в областта.

 

Като специалист по рехабилитация, кажете какво е различното в това медицинско направление, което предлагате?

 

Медицинският център преди бе ограничен само в няколко специалности, като основната ни дейност бе съсредоточена в областта на рехабилитацията и физикалната медицина. В новия център успях да сбъдна една своя голяма мечта и цел, да осигурявам на пациентите съвременна и високо професионална медицинска помощ.В центъра работят специалисти от 18 медицински специалности, с което ние успяваме да удовлетворим потребностите на пациентите от различни видове медицински дейности в много висок процент. При нас пациентите могат да получат медицинско мнение по всичките тези специалности, които обхващат най-често срещаните заболявания. С тази цел сме привлекли както медицински специалисти с богат професионален опит, така и много млади колеги, които са изключително добре подготвени, с познания за съвременните тенденции в развитието на конкретната специалност, като по този начин търсим баланса на високата практическа подготовка на лекарите с по-продължителен опит и младите лекари със своя ентусиазъм и желание за развитие.

 

Каква част от МЦ „Д-р Стайков“ е отделена за рехабилитационна и физикалната медицина, освен всички останали специализирани кабинети?

 

Целият втори етаж на центъра е оборудван изцяло за лечение на пациенти по съвременни методи и с последно поколение уреди за рехабилитационната и физикалната медицина. През втората година на нашата работа тук основен акцент ще бъде поставен върху активната кинезитерапия. Поръчали сме и очакваме всеки момент да получим нови съоръжения, с чиято помощ да предложим отлична услуга на световно ниво. Активната кинезитерапия помага изключително на хора в след травматично състояние. Тогава е много важно рехабилитацията да започне още когато пациентът е с гипса или с шината. Но това рядко се случва, обикновено идват при нас когато е минал доста дълъг период от време, което пък изисква още по-дълъг период, за да се възстанови функцията на двигателния апарат.

 

 

Какво планирате в посока развитие на медицинския център през тази година?

 

От средата на март, нашите пациентите вече получават специализирана лекарска помощ и в събота. Оказва се, че много хора, работещи през седмицата, нямат възможност да посетят лекар и така отлагат до последно, което води до значително влошаване на здравословното състояние. Препоръчваме пациентите да се обаждат предварително за час, за да не се налага да чакат повече от необходимото. През последните месеци при нас идват много хора след прекаран covid-19, които се включват в разработената от нашите специалисти програма за рехабилитация и лечение на усложненията след прекаран ковид. Наш професионален дълг е тези пациенти да се възстановят максимално бързо, за да продължат обичайния си начин на живот без притеснения. Продължаваме да работим по тази програма за рехабилитация и физиотерапия както в МЦ „Д-р Стайков“, така и в СБР „Стайков и фамилия“.

 

      
Видяна: 1285


« Назад към всички новиниНаши партньори