Иван Гаврилов: Имаме точна визия как да променим стандарта на живот в странатаИван Гаврилов е общински съветник в ОбС Бургас и кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС. Председател е на постоянната комисия по създаване на условия за развитие на малки и средни предприятия към местния парламент. Завършил Икономическия университет във Варна. Управлява собствен бизнес. Владее отлично английски и немски, женен с две деца.

 

 

 

Г-н Гаврилов, какво Ви мотивира да приемете поканата и да влезете в листата на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори?

 

 

 

Преди 4 години отново бях в тази позиция. Проведохме една позитивна и успешна кампания. Най-важното - нещата, които тогава обещахме като регионални политики са изпълнени до едно. През последните четири години депутатите от ГЕРБ осигуриха огромно влияние на Бургас. Регионът никога досега не е имал толкова силно лоби в парламента, но хората, които ме познават знаят, че съм изключителен шовинист и смятам, че това не е достатъчно. Можем повече и трябва да използваме всяка възможност, за да може нашият град и цялата област да се развиват с още по-бързи темпове.

 

 

 

В предизборната Ви кампания се срещате с много граждани, какви проблеми Ви поставят те?

 

 

 

Доста от въпросите, които ги интересуват са свързани с оставането на децата ни в Бургас и с подобряването на стандарта на живот - все неща, които се опитваме да променим. Имаме точна визия как това да се случи, поемаме ясни ангажименти, които изпълняваме. Депутатите от листата на ГЕРБ в Бургас доказаха, че са гарант за развитието на региона. Всъщност, хората го знаят и нерядко идват при нас, за да ни благодарят, да ни вдъхнат кураж и увереност.

 

 

 

А коя е вашата лична кауза?

 

 

 

Моята цел е Бургас да се превърне в целогодишна туристическа дестинация. Първото нещо, което трябва да направим е да убедим държавата и Министерството на туризма да се включат по-активно в този процес. Както знаете се отделят по 35 евро на седалка за чартърните полети. Имаме уверението, че в следващия период тези пари ще се увеличат и няма да са само за чартъри, а и за целогодишни авиолинии. Освен това с инфраструктурата, която изградихме и продължаваме да изграждаме – Конгресният център, спортната зала имаме всички предпоставки да започнем да удължаваме сезона и да осъществим една дългогодишна мечта  - Бургас да е целогодишна туристическа дестинация. Този процес стартира това лято. Работеше се активно по повишаването на имиджа на нашия град. Въпреки ограниченията, проведохме се проведоха множество и разнообразни фестивали. Желанието ни е постепенно да прибавим към календара като месеци за активен туристически сезон – октомври, май, а след това април и ноември.

 

 

 

С какво четирилентовите пътища ще помогнат за развитието на региона?

 

 

 

Те са важни не само за комфортното пътуване. Това е комплекс от мерки, с които искаме да привлечем инвеститори. Процесът е труден, защото всяка голяма компания, която иска да стъпи тук изисква по-голям човешки ресурс, какъвто в град Бургас за съжаление няма, но регионът може да осигури. Заради това искаме да улесним достъпа на тези градове до областния център, който да се превърне в икономически хъб.

 

 

 

Какви висши училища са необходими на Бургас, за да задържите младите?

 

 

 

Амбицията ни е през следващите 4 години да повишим значително броя на студентите в Бургас. Водят се преговори с Минно-геоложкия университет, УНСС и още няколко висши учебни заведения. Поставяме акценти и върху Медицинския факултет. Нашето желание е да го превърнем в университет. Но за да се изпълни тази програма, е нужно сериозно присъствие в парламента и силна бургаска позиция по темата, защото знаете, че е наложен мораториум за разкриването на нови университети и филиали.
Видяна: 213


« Назад към всички новиниНаши партньори