В СБР „Стайков и фамилия“ се предлагат най-добрите условия за рехабилитация и лечениеПациентите получават квалифицирани медицински грижи, пълноценна храна и отлични условия за възстановяване

За хора след прекарана Ковид-19 инфекция се провеждат специални процедури, разработени от екипа на МЦ „Д-р Стайков“ и СБР „Стайков и фамилия“

 

 

Най-добрата база в страната, тази на СБР „Стайков и фамилия“ в Слънчев бряг е изключително подходящи за провеждане на рехабилитация, балнеолечение, климатолечение и таласолечение, защото е създадени точно за тази цел.

 

Месеците в края на лятото и ранна есен  са подходящи за провеждане на курсове на лечение на пациенти със сърдечно-съдови заболявания, за възстановяване след прекаран инсулт или инфаркт, след травми и други. А допълнителен плюс за нашите пациенти е, че всеки курс укрепва и съпротивителните сили на организма срещу сезонните инфекции и вируси“, категорични са рехабилитаторите в СБР „Стайков и фамилия“.

 

 

       

 

 

Специализираната болница за рехабилитация е разположена в хотелски комплекс „Средец”, в к.к. Слънчев бряг на 50 метра от морския бряг. Локацията й осигурява благоприятни възможности за лесен достъп до всички природни и курортни дадености на този изключително привлекателен район от Черноморското крайбрежие. Ето защо  болницата  е сред предпочитаните места за лечение не само през топлите месеци, но и през цялата година.

 

„Поради даденостите на района, в който се намира СБР „Стайков и фамилия“, посрещаме пациенти през цялата годна, вкл. и през зимния период, тъй като тук зимата е мека с по-високи от средните за страната температури“, уточняват от екипа.

 

Специалистите работят с внимание към всеки пациент. Всяка рехабилитационна програма е индивидуална спрямо състоянието на пациента и съобразена с придружаващите  заболявания, ако има такива.

 

 

       

 

 

„В курса с процедури включваме и подводна гимнастика в оборудвания специално за това вътрешен басейн. Съчетаваме електропроцедурите с лазерна терапия и УВЧ терапия. През пролетния, летния и есенния сезон извършваме лечебната физкултура навън в градината край открития басейн рано сутрин. Отзивите на пациентите за този начин на провеждане на упражненията са отлични, защото чистият въздух и природата зареждат тялото и дават един отличен старт на деня“ коментира д-р Петя Динова, един от младите  лекари в болницата, която специализира физикална и рехабилитационна медицина.

 

Извършва се и луголечение с компреси с местната, поморийска луга, която е световно известна.

 

От СБР „Стайков и фамилия“ разясниха кога и при какви условия пациентите могат да ги посещават напълно безплатно

 

Пациентите с проблеми и заболявания на опорно-двигателния апарат могат да ни посещават целогодишно. Имаме пациенти, за които се грижим вече 11 години. Те ни се доверяват, защото знаят, че най-важното за нас е да се грижим за тях и да правим най-доброто за подобряване здравословното им състояние.

 

Пациентите ни със заболявания на периферната и централната нервна система също откриват положителните резултати, които дава курсът на лечение при нас. Изключително добри са резултатите и при пациенти с родови травми и Детска церебрална парализа.

 

Най-важното за постигането на оптимални резултати при рехабилитационните и оздравителни курсове на лечение е те да бъдат започнати своевременно. Без значение дали е след травма, след инсулт или друг в следствие на друг здравословен проблем, лечението трябва да започне при първа възможност, тогава резултатите са много по-високи.

 

Най-малките пациенти с Детска церебрална парализа могат да идват при нас 12 пъти в годината заедно със свой родител и това е напълно безплатно за тях. При тях няма ограничения в направленията, а резултатите, които могат да се постигнат от лечението са само в положителна посока. В СБР „Стайков и фамилия придружителите на деца с увреждания са освободени от всякакви такси и доплащания.

 

Хора с над 90% степен на увреждане могат да ни посещават по Закона за хората с увреждания като по различно време могат да ползват и процедурите,  от които се нуждаят  и по Здравна каса. Така пациентите могат, напълно безплатно, да провеждат по-продължителен период специализираните методики за рехабилитация и възстановяване, а това е изключително благоприятно за здравословното им състояние. Това важи за пациенти с детска церебрална парализа под и над 18 годишна възраст, хора с инвалидизация след тежки травми, пациенти в след инсулти и след инфарктни състояния.

 

В СБР „Стайков и фамилия“ пациентите получават квалифицирани медицински грижи, пълноценна храна и отлични условия за възстановяване. Медицинският персонал работи при стриктно спазване на мерките за безопасност срещу разпространението на covid-19.

 

„Очакваме скоро да бъде въведена и нова клинична пътека за пациенти след прекарана Ковид-19 инфекция. Но и към момента в болницата могат да се провеждат процедури и са разработени методики за тези пациенти“,  сподели д-р Галина Димитрова, специалист с дългогодишен опит в областта на физикалната и рехабилитационна медицина, която извършва и високоспециализирани дейности.

 

 

       

 

 

Болницата осъществява дейности и по ежегодните Програми за профилактика и рехабилитация на НОИ.

 

Записвания на пациенти се извършват всеки ден на тел.: +359 89 996 28 35, +359 89 555 44 44, +359 554 227 49

 

Още подробности за болницата и провежданите терапии и курсове на лечение можете да откриете и на www.sbrstaykov.com.
Видяна: 28


« Назад към всички новиниНаши партньори