БСП се целят в 4 депутатски места от БургасСпоред социалистите ковид пандемията през април е повлияла на резултатите им в региона

 

Коалиция „БСП за България“ тръгва уверено в кампанията за парламентарните избори на 11 юли. Целта на социалистите е постигането на 4 депутатски места в следващото Народно събрание от 2 МИР. Оптимизмът идва от това, че на предните избори в сила бяха противоепидемичните мерки и голяма част от електората на левицата не е стигнал до урните. Само в Бургаска област те изгубиха няколко хиляди гласа, а при преразпределението на мандатите изпуснаха още едно място.

 

Очаквано водач на листата е инж. Петър Кънев, втора е проф. Юлия Йоргова. На трето място се нарежда лидерът по преференциален вот Тодор Байчев. Четвъртото място отново е отредено за дъщерята на Красимир Премянов – Андреана. След победата в Созопол на пето място е Йордан Петков, от който се очакват високи лични резултати. Световният и олимпийски шампион Антон Коджабашев е на осма позиция, която е отредена за коалиционния партньор АБВ. Очакванията са Коджабашев да постигне силен личен вот, който да повлияе на крайните резултати.
Видяна: 22


« Назад към всички новиниНаши партньори