При огромен интерес д-р Костадин Костадинов представи новата си книга в Бургас„Кратък наръчник по македонския въпрос“ съдържа подробна историческа, филологическа и етнологическа справка за Македония

 

Лидерът на ПП Възраждане д-р Костадин Костадинов бе гост на ТД „Екзарх Антим I“, за да представи новата си книга „Кратък наръчник по македонския въпрос“. Тя съдържа подробна историческа, филологическа и етнологическа справка за Македония. В нея може да се намери подробна информация за това колко българи, албанци, турци, цигани, власи, сърби и бошнаци живеят във всяка една община на страната. В книгата има десетки карти, таблици и илюстрации, показващи нагледно защо македонците са българи и говорят български език. Фактите, изнесени от д-р Костадинов в книгата са неоспорими. „Ако някой все още ги оспорва, е достатъчно да припомним, че най-важният писмен паметник за тях е от 1860 година. Тогава излиза сборникът с български народни песни от Македония, съставен от Стефан Веркович. Сборникът е озаглавен „Народне песме македонски бугара“. Какво по-голямо доказателство от това заглавие?“, аргументира се за написаното в книгата д-р Костадинов. Според него Цариградската конференция от 1876-1877 година е най-важното международно признание за българския характер на македонското население. Великобритания, Франция, Австро-Унгария, Германия, Италия и Русия, т.е. Великите сили, юридически признават Македония за част от българското етническо пространство с подписите си под проекта за бъдещото устройство на българската държава.

 

 

 

 

 

       

 

 

Новата книга на Костадин Костадинов предизвика сериозен интерес от страна на хората, които се събраха, за да чуят представянето и лично от автора. Сложните въпроси, свързани с Македонския въпрос прераснаха в дискусия относно актуалните теми на деня. Домакинът на събитието Тодор Ангелов, който е председател на Тракийските организации в България поздрави д-р Костадинов за книгата и постави въпроса за тракийските бежанци. Стана ясно, че темата Тракия ще бъде в основата на следващият труд на Костадинов, който е историк по образование и е посветил научните си интереси изцяло на историческите доказателства за героизма и родолюбието на българите в многовековната българска история. Все неща, които днешните управляващи или забравят, или умишлено неглижират.

 

 

        

 

 

Това е причина д-р Костадинов да стане лидер на партия Възраждане. За да се бори за запазване на българщината и българското национално самосъзнание, за съхраняване на националния идеал за „чиста и свята република“. Това е причината да стане част от политическия живот на страната, за да може да инициира промяна към управление, в което българските политици да вземат решения с грижа за българските граждани и държава.
Видяна: 742


« Назад към всички новиниНаши партньори