ПГЕЕ „К.Фотинов“ приключи проект „Ела с нас в робоклас“Със заключително представяне пред Бургаската общественост приключи проектът „Ела с нас в робоклас“. Проектът е финансиран от програма „Еразъм+“, Ключова дейност 1, образователна мобилност на граждани, сектор „Професионално образование и обучение“. В рамките на проекта бяха осъществени две дейности: обучение на учители по роботика и ученическа мобилност с цел практика в областта на легороботиката на 20 ученици от три випуска – 9, 10 и 11 клас. Практиката и курса за учители се проведоха в Унгария, в една от водещите организации, занимаващи се с роботика. Часовете по конструиране и програмиране на роботи протичаха забавно и интересно, докато учениците трупаха познания в различни научни области – физика, математика, информационни технологии и програмиране. Познания, които определено отварят много врати в ерата на бързоразвиващото се информационно общество. Чрез LEGO ЕV3 роботи се създават бързо и се тестват различни конструкции. Чрез обучението по роботика се дава възможност на учениците да мислят, грешат, създават и да бъдат оригинални - не да бъдат научавани, а да се учат сами. На представянето в културен център „Морско казино“ Бургас учениците направиха демонстрация с роботи, представиха изработения от тях филм за мобилността, снимки и постери и споделиха впечатления и преживявания по време на триседмичния престой в Унгария. Заключителното представяне бе част от плана за разпространение на резултатите по проекта и финализиране на дейностите му.

 

Коста Папазов директор на ПГЕЕ „Константин Фотинов” поздрави участниците в проекта:„Всичко в един проект зависи от екипа, който го създава и от хората, които го реализират. Горд съм, че моите колеги са изключителни професионалисти и печелят всяка година проекти. Още по-горд съм от възпитаниците на нашето училище, които показаха знания, иновативни решения и са впечатлили унгарските колеги. В условията на нарастваща конкуренция и динамични промени нашата гимназия ще продължи да модернизира непрекъснато образователната дейност в областта на професионалното образование. Защото ПГЕЕ „Константин Фотинов” е гимназия, в която нашите учители и ученици доказват, че за всички нас са важни както знанията, така и креативността и новаторството. Заедно създаваме училището на бъдещето”.

 

 

        

 

 

Тази публикация е финансирана от Европейски съюз чрез европейски средства по програма „Еразъм +“ и отговорност носи единствено Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ гр.Бургас.
Видяна: 2004


« Назад към всички новиниНаши партньори