Тихомир Янакиев награди Футболист №1 на СозополФеновете на ФК „Созопол“ гласуваха за най-добре представилия се играч във футболните срещи. Победителят бе определен чрез анкета, която се радваше на огромен интерес. Първото място, събирайки 149 гласа, грабна Яни Николов, а след него се подредиха Венцислав Гюзелев и Радослав Байчев.

 

На 9 януари се състоя церемонията, на която кметът на града - Тихомир Янакиев награди победителя и приветства отбора. Той и председателят на Общинския съвет – Георги Пинелов направиха символични подаръци на тима, подарявайки на капитаните футболни топки. „Спортът е едно от лицата на всеки един град”, заяви кметът. Той сподели, че е изключително горд от факта, че ФК „Созопол“ е на първо място в групата и не само, че не трябва да отстъпват позицията си, а и да имат нова цел - влизане на отбора в „Б“ група. Янакиев категорично заяви, че ще осигури спокойствие и стабилност на отбора като направи всичко, което зависи от Община Созопол и от него като кмет.

 

След церемонията изпълнителният директор на ФК „Созопол“ – Румен Димов представи новите попълнения, коитона този етап са четири, но се очаква към тима да се присъедини още един футболист.След като зимуваха на върха на Югоизточна Трета лига, „небесносините” ще бъдат подсилени от тарана Грозев, който изкара половин сезон в „Черноморец“ - Бургас и се завръща в бившия си тим с една ясна мисъл – да допринесе на отбора за постигането на целта – спечелване на лигата през този сезон. 36-годишният опитен бивш нападател и голмайстор на ОФК „Несебър“ за сезон 2015/16 с 30 попадения в Югоизточната „В" група отбеляза 15 попадения в изминалата кампания през пролетта за „Созопол“, когато се присъедини в тима на Маргарит Димов, а след края на сезона премина в редиците на „Черноморец“ - Бургас. Играл още и за „Нефтохимик“ - Бургас, вкарал повече от 80 гола за малтийския тим на „Луксол Сейнт Андрюс“ за сезоните от 2012-а до 2015-а.

 

Второто ново име през пролетта в състава на Маргарит Димов е опитният ляв бранител Иван Янчев, който може да играе във всички зони на отбраната. Юноша на „Нефтохимик“, познат на небесносините привърженици, родом от Созопол и има четири сезона от 2014-а до 2018-а и 64 мача във Втора лига с бившия си и настоящ тим. Роден на 23-и юни 1987 година. Играл в „Мастер“ - Бургас, „Черноморец“ - Поморие, „Черноморец“ - Бургас, „Нефтохимик“ - Бургас.

 

Третото попълнение е вътрешният полузащитник Живко Илиев. Талантливият халф може да играе във всички зони на полузащитата. Юноша на „Нефтохимик“ - Бургас, роден на 30-и януари 1994-а година. На ниво мъжки футбол има по един сезон с тима на „шейховете" във „В“ и „Б“ група и четири с тима на ОФК „Поморие“, които преустановиха участие в първенството на Втора лига.

 

Четвъртото ново име във ФК „Созопол“ е вътрешният полузащитник Сава Савов. Роден на 7-и юли 1996-а година, родом от Сливен, юноша на войводите, а след това и на ЦСКА. Юношески национал, с 20 мача за трикольорите. Защитавал цветовете на ОФК „Несебър“, „Монтана“, „Свиленград“, ЦСКА, „ЦСКА 1948“, и два сезона за „Локомотив“ - Горна Оряховица, откъдето идва. Сава Савов може да играе във всички зони на полузащитата, но най-добре се чувства в средата на терена, където ще има за конкуренция Яни Николов, Стефан Стойнов и Живко Илиев.

 

Зимната подготовка на ФК „Созопол“ ще продължи с двуразови тренировки и 10 контроли, като първата от тях е срещу ФК „Спартак“ - Варна на 15.01. 2020 г.

 

Ето и пълната програма:

15.01. „Спартак“-Варна - „Созопол“

18.01. „Загорец НЗ“ - „Созопол“

22.01. „Созопол“- „Нефтохимик“ - Бургас

25.01. „Добруджа“ - „Созопол“

29.01. „Несебър“ - „Созопол“

01.02. „Созопол“ - „Миньор“-Раднево

05.02. „Созопол“ - „Розова Долина“-Кз.

08.02. „Созопол“ - „Свиленград“

12.02. „Созопол“ - „Ямбол“

15.02. „Созопол“ - „Карнобат“

 

вестник Фактор
Видяна: 223


« Назад към всички новиниНаши партньори